måndag 2 juni 2008

Ängel i vardagen

Vi bor väldigt bra med trevliga grannar. Är det nå´t som saknas går man helt enkelt in i närmsta hus och får låna några ägg, kanel, en mortel, en stege, högtryckstvätten, en stektermometer, några extra vinglas eller madrasser, bärhjälp eller vad man nu behöver. Barnen springer runt hos varann också, så ibland har jag tio ungar i källaren eller på tomten och ibland inga alls. Och blir man trött på för mycket stoj så hivar man helt enkelt ut dem - och litar på att alla andra föräldrar vid behov gör detsamma. Härligt!

Detta inlägg ska dock bli en hyllning till närmaste grannfrun. Igår tog hon med ett halvdussin barn i kvarteret, inklusive mina, på en lång cykeltur till närmaste badplats och var borta större delen av dagen och kvällen. Lisa satt vid datorn och skrev i lugn och ro flitigt på sin tenta. Snacka om ängel i vardagen! Och alla var nöjda och glada. Dessutom somnade barnen gott med närmare två mil i benen. Tack!

Hur det går med tentan? Jotack. Den första uppgiften är nu en hel text som bara ska minskas i omfång. Den andra uppgiften är grundjobbet gjort på, men jag tänker inte kolla hur mycket mer det är kvar förrän imorgon. Dagen idag är knökfull som den är.

Inga kommentarer: