söndag 19 oktober 2008

Lovade mer än det höll

I helgen har vi varit västerut. Då passade vi på att prova Vattenpalatset i Lerum, eftersom det var väldigt länge sedan vi var i en simhall med barnen. (Och det är fortfarande ganska nytt detta att de faktiskt är så stora och så pass simkunniga att man kan börja släppa iväg dem själva...) Namnet i sig bådade ju gott.

Vattenpalatset visade sig vara ett litet och ihopträngt äventyrsbad utan andra attraktioner än en större (helt OK) vattenrutschbana och en mindre. Samt en och annan bubbelpool och den obligatoriska simturen till en utebassäng. Man kan inte precis kalla det för en simhall heller, eftersom det i princip inte fanns någonstans att simma.

Det fanns för all del en trefilig 25-metersbana (som var uppdelad så åtminstone i början av besöket), men eftersom den samtidigt var den enda befintliga större vattenyta så var det ganska trångt och plaskigt där. Jag kryssade mig fram de obligatoriska två hundra metrarna, så man har visat barnen och sig själv att man är simkunnig, men längre orkade jag faktiskt inte passa mig för fallande barn och rymmande flytleksaker.

Jag kan tillägga att det kändes lite skumt att behöva klä på och klä av sig så många gånger. Vad jag menar? Omklädningstrummen var skilda för herrar och damer, men eftersom utrymmet med skåp var gemensamt var man ju tvungen att ha någonting på sig där. Duscharna var åtskilda, men frågan är hur många som orkade ta av sig baddräkten och duscha före badet i de få duschar som fanns. Bastun fick man besöka på annat ställe, nämligen i den lilla relaxavdelningen - som var gemensam även om där fanns skilda bastur. (Pluralformen är nog någon slags försök att sätta badstuga i flertal. Heter det så?

Ogenomtänkt och klyddigt. Dessutom var det hutlösa priset 260 kr för en familj (2 vuxna och 2 barn) och de räknade barnen som vuxna redan från 13 års ålder!

Kort sagt: 1) Vi är nog lite bortskämda. 2) Det hindrar inte att vi väljer något annat nästa gång vi drar västerut, t.ex. badhusen i Borås eller Jönköping som är riktigt bra.

Inga kommentarer: