tisdag 30 juni 2009

Flertalet bor nog kvar

Trots dekalen Ingen reklam, tack låg det ett papper från Svensk Fastighetsförmedling i brevlådan. Det kallas för "en lokal lägesrapport" och talar om att de har köpare över som är intresserade av hus i vårt område. Det må väl vara.

Det mesta intressanta är dock att de i den första meningen påstår att "Vi har nyligen sålt flertalet hus i Ditt område". 'Nyligen' måste rimligtvis betyda högst de senaste månaderna. 'Flertalet' betyder kanske inte 'de flesta' (som jag tänkte), men dock enligt ordboken 'fler än hälften'. Hmm... Hur många bor det här, tr0? Kanske 5000-7000 personer? Det finns ju en del lägenheter, förstås.

En sådan massflykt från ett och samma område borde ändå föranleda någon slags undersökning, tycker jag. Och tänk så konstigt att inte ett enda av de 27 husen på just vår gata har sålts! ;)

Marknadsföring i all ära, men rena fiskehistorierna behöver man ju inte dra. Jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig för om det här bara är roligt eller om det också kastar ett löjets skimmer över mäklarna ifråga. Vad tycker du?

Inga kommentarer: